پوریم

آن زمان که آدم خلق شد هرگز در این فکر نبود,روزی خواهد آمد که باید زمین را ترک گوید

پوریم

آن زمان که آدم خلق شد هرگز در این فکر نبود,روزی خواهد آمد که باید زمین را ترک گوید

דניאל دانیال نبی (یاداشت هشتاد ودوم)

 

 

در کتب مقدس (تنخ) بخش نوئیم کتاب دانیال نبی باب اول تا ششم و کتاب عزرا باب (1و2و3و4و7) این چنین اشاره شده :
در سال سوم سلطنت یهویاقیم پادشاه یهودا، رئیس جلادان (نوزرئدان) که از کارگزاران پادشاه بابل (نبوخدنصر) بود در هفتمین روز ماه پنجم (آو) به شهر اورشلیم حمله ور شد. او با سربازان کثیری که در اختیار داشت حصارهای اورشلیم را ویران نمود، سپس خانه خداوند (بیت همیقداش)، کاخ پادشاه و تمام خانه های شهر اورشلیم به ویژه خانه های بزرگ و مجلل را به آتش کشید و ویران نمود (ماخیم ب10-25:8)
پس از ویرانی بیت همیقداش، دانیال نبی پسر یوحنا بن پوشیا در شب آنروز به اسارت درآمد ( در سال 606 پیش از میلاد) و به بابل برده شد. 


בחלק הכתובים (תנ"ך) Nvyym של שישה הספרים הראשונים של דניאל וספר עזרא (1, 2, 3, 4 ו -7) הזכיר את זה:בשנה השלישית למלכותו של מלך יהויקים יהודה, ראש התליינים (Nvzrydan) שברוקרי מלך בבל (Nbvkhdnsr) ביום השביעי של החודש החמישי (שד ') לירושלים הותקפו. הוא טען כי חיילים רבים נהרסו חומות ירושלים, בית ה '(פסוק Hmyqdash), ארמונו של המלך ואת כל בתי ירושלים, במיוחד בבתים הגדולים ומפוארים שרפו והרסו (Makhym B10-25: 8)לאחר חורבן בית Hmyqdash, בנו של דניאל בן ג'ון Pvshya בלילה נתפס באותו יום (ב606 לפנה"ס) ונלקח לבבל. 

ادامه مطلب ...

آیین های مذهبی در تقویم عبری(یاداشت هشتاد ویکم)

 

 

   • روش هشانا: ראש השנה آغاز سال نو عبری و نخستین روز سال که در آغاز ماه تیشری با نواختن در شاخ قوچ (شوفار) و اعلام توبه و اعتراف به گناهان سال گذشته برگزار می شود. یهودیان بر این باورند که در این روز دادگاه الهی پرونده عملکرد یک سال تمام انسانها را مورد بررسی قرار میدهد. هر دو شب شمع روشن می کنند و مراسم ویژه ای در خانه ها پس از گفتن قیدوش با خوردن خوراکی ها انجام می شود.

تعنیت گدلیا: هر سال در سوم تیشری این تعنیت از جهت یادواره کشته شدن گدلیا بن احیکام، رهبر یشیوای یهودیان در سرزمین مقدس و آخرین امید یهودیان برای ساختن بیت همیقداش برگزار می شود. شروع تعنیت از نیمه شب تا تاریکی کامل روز بعد ادامه خواهد داشت.

آدینه کیپور: ערב יום הכפורים هنگام صبح پس از تفیلای شحریت با پرداخت صدقات و یا به جای آوردن رسم کپر (ذبح مرغ یا خروس بعنوان کفاره) انجام میشود. قبل از غروب آفتاب تعنیت شروع میشود. البته قبل از آن شمع روشن می کنند و با دلی پاک و گذشت نمودن نسبت به خطاهای یکدیگر در سال گذشته عازم کنیسا می شوند. مراسم ویژه شب کیپور با قطعه معروف کل نیدره آغاز میشود.

یوم کیپور: יום הכפורים یکی از اعیاد مقدس یهود و بنام روز توبه و کفاره آمده است. یوم کیپور در روز دهم ماه تیشری واقع شده و یهودیان موظفند که در یکی از مهمترین تعنیت ها یا روزه ها را در کنیسا شب و روز، مجموعا پنج نوبت تفیلا به همراه مراسم سلیحوت را برگزاز کنند. همچنین دو نوبت نیز تورا قرائت میشود. پس از تاریکی کامل آسمان با نواختن شوفار، پایان گرفتن تعنیت اعلام میشود. سپس خواندن عرویت و انجام هودالا صورت می گیرد.

جشن سوکوت: חג הסוכות عید سایبان ها که در پانزدهم ماه تیشری برای یادآوری الطاف الهی به بنی ایسرائل در بیابان سینا به هنگام خروج از مصر انجام می گیرد. یهودیان با بنا نمودن آلاچیق (سایبان) در مدت یک هفته به مراسم مذهبی می پردازند. مهمترین ویژگی های سوکوت، سکونت دائمی طی این ایام و تهیه مجموعه چهار محصول (لولاو) می باشد. دو روز اول آن یوم طوو بوده و قوانین شبات در آن اجرا میشود. در دو شب اول شمع روشن کرده و قیدوش گفته میشود. در کنیساها هر روز ضمن برگزاری تفیلای ویژه، یک مرتبه دور سفر تورا هقانا (طواف) می کنند.

ادامه مطلب ...